Uw nieuwe badkamer - Van Leeuwen Keukens & Badkamers
Loader

Uw nieuwe badkamer. Stap voor stap.

Uw Nieuwe Badkamer Stap Voor Stap

Iedere nieuwe badkamer begint met een goed idee. Dat idee is gebaseerd op uw smaak, wensen, budget en beschikbare ruimte. Samen vertalen we dat idee naar een gedetailleerd ontwerp.

1. Ontwerpen

Iedere nieuwe badkamer begint met een goed idee. Dat idee is gebaseerd op uw smaak, wensen, budget en beschikbare ruimte. Samen vertalen we dat idee naar een gedetailleerd ontwerp. Als u daar helemaal tevreden over bent, maken we duidelijke afspraken over de levering en installatie. Die worden uitgevoerd door onze eigen Bad & Body specialisten. Zo garanderen we dat het resultaat de kwaliteit heeft die u van Bad & Body verwacht.

2. Voorbereiden

De vervanging van uw badkamer is een behoorlijk ingrijpende verbouwing. Onze vakmensen doen er alles aan om het hele traject soepel te laten verlopen. Dat begint bij een goede voorbereiding. Om de rest van uw woning te beschermen, dekken we uw vloer af en voorzien uw trap van stucloper. Daarnaast heeft Bad & Body nog een paar slimme oplossingen om de overlast te minimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan onze douchegarantie: dankzij een mobiele douchecabine kunt u tijdens de hele verbouwing gewoon thuis douchen.

Uw Nieuwe Badkamer Stap Voor Stap

3. Demonteren

De demontage van uw oude badkamer lijkt misschien grof sloopwerk. Toch komt hier meer bij kijken dan u misschien verwacht. Eerst demonteren we al het sanitair. Daarna verwijderen we waar nodig de oude vloer- en wandtegels. Daarbij beoordelen we steeds de kwaliteit van het onderliggende oppervlak. Zijn de wanden strak en schoon genoeg voor de montage van uw nieuwe tegels? Is de kale vloer voldoende vlak? Is de afvoer in orde? Pas als we helemaal tevreden zijn over deze basis, starten we met de montage.

Uw Nieuwe Badkamer Stap Voor Stap

4. Leidingwerk voorbereiden

Een strakke en goed werkende badkamer begint met de aanleg van alle water- en elektriciteitsleidingen. Het inbouwreservoir voor het toilet wordt geplaatst, de aan- en afvoer van het wastafelmeubel worden aangelegd, en alle stopcontacten en lichtschakelaars krijgen hun plek. Al het leidingwerk wordt natuurlijk zó aangelegd dat het tijdens de verdere montage netjes achter de wand- en vloerafwerking verdwijnt.

Uw Nieuwe Badkamer Stap Voor Stap

5. Voorstrijken

Een tussenstap: voordat de stukadoor en de tegelzetter aan de slag kunnen, behandelen we de wanden en vloer met voorstrijk. Dat zorgt ervoor dat het stucwerk en de tegels goed hechten op de ondergrond!

6. Afwerkvloer aanbrengen

Een strakke, rechte vloer is letterlijk en figuurlijk de basis van uw badkamer. Als de bestaande ‘kale’ vloer – de afwerkvloer – niet voldoet, storten we een nieuwe. Die behandelen we met een speciale pasta, zodat hij 100 procent waterdicht is. Deze pasta gebruiken we ook in alle hoeken van de badkamer. Op die plekken komen verschillende materialen bij elkaar, bijvoorbeeld vloer- en wandtegels. Die kunnen onder invloed van vocht en warmte net iets verschillend van elkaar krimpen en uitzetten. De pasta vangt die variaties op, dus de afwerking van uw badkamer is én blijft strak.

Uw Nieuwe Badkamer Stap Voor Stap

7. Tegelen

De volgende stap: het betegelen van de badkamer. Ook dit is vakwerk. Wist u bijvoorbeeld dat de meeste vloertegels veel harder zijn dan wandtegels? Dat komt doordat ze twee keer worden gebakken. Gevolg is dat niet iedere lijm geschikt is om vloertegels mee te lijmen. Uiteraard gebruiken de installateurs van Bad & Body de juiste kwaliteitsmaterialen en –gereedschappen.

Uw Nieuwe Badkamer Stap Voor Stap

Stap 8: Voegen

Ook voor het voegen van de tegels geldt: de installateurs van Bad & Body weten precies wat ze doen. Heeft u gekozen voor vloerverwarming? Dan vraagt dat om een ander soort voeg dan bij een onverwarmde vloer. Bovendien is de juiste voeg typisch zo’n detail dat een mooie badkamer onderscheidt van een prachtige badkamer. Zo kunt u een gekleurde voeg kiezen die past bij de kleur van de tegel. Of daar juist mooi mee contrasteert.

Uw Nieuwe Badkamer Stap Voor Stap

Stap 9: Afmonteren

Uw nieuwe badkamer heeft nu een solide basis. De volgende stap is het afmonteren. Het plafond gaat erin en de verlichting wordt aangebracht. De cv wordt aangesloten en ontlucht en al het sanitair wordt geplaatst. Het leuke is: alles wat u zelf in onze showroom heeft uitgezocht, krijgt nu zijn plek, van het bad en de douche tot aan de kranen en de stopcontacten.

Stap 10: Afkitten en opleveren

De Bad & Body belofte houdt in dat we uw nieuwe badkamer verzorgen ‘van de eerste tekening tot de laatste kitvoeg’. Dat is letterlijk zo: het afkitten is een secuur werkje. Tijdens het afmonteren en afkitten zijn er vaak meerdere installateurs aan het werk in uw badkamer. Zij zetten de puntjes op de ‘i’ en lopen tot slot de hele installatie nog eens na. Als alles netjes is afgewerkt en vlekkeloos werkt, leveren zij uw nieuwe badkamer op.

Uw Nieuwe Badkamer Stap Voor Stap

Stap 11: Genieten!

De afgelopen dagen heeft u dankzij onze douchegarantie gelukkig gewoon thuis kunnen douchen. Maar u heeft intussen natuurlijk wel uitgekeken naar uw nieuwe droombadkamer. Dankzij de vakkennis en het oog voor detail van de Bad & Body installateurs kunt u jarenlang zorgeloos genieten van uw nieuwe badkamer!