Pelgrim

Pelgrim is een 95-jarig, puur Nederlands merk en staat bekend om goede kwaliteit, eigentijdse vormgeving, garantie en service. Alle elementen kunt u terugvinden in de keukenapparaten en organisatie van Pelgrim.

pelgrim-keuken-apparatuurAls je al 95 jaar een belangrijke rol inneemt in vele Nederlandse keuken, mag je spreken van een rijke historie. Bijna 100 jaar Pelgrim; daar zijn wij trots op. Als puur Nederlands merk koppelen we gebruikers- en schoonmaakgemak aan technisch vernuft. We zoeken constant naar mogelijkheden om het thuis mooier en makkelijker te maken!

Vaatwassers

Als iets het gemak onderstreept, dan is het wel uw vaatwasser. Hoe groot uw gezin ook is; Pelgrim heeft altijd de juiste vaatwasser voor u. U kiest de hoogte van de binnenruimte, het aantal couverts en daarbij de varianties aan mogelijk extra producteigenschappen. Een aantal vaatwassers zijn bovendien extra zuinig door hun lage waterverbruik, zuinige energieklasse en tijdverkortfunctie. De uitgestelde start zorgt ervoor dat u bepaalt wanneer de machine zijn werk doet. Zo doen de apparaten duurzaam, energiezuinig en milieuvriendelijk hun werk. U herkent deze extra zuinige apparaten aan het Groene keuze label. Mooi makkelijk van Pelgrim

10 jaar garantie op de borstelloze motor!

De borstelloze motor van de GVW573ONY is onverslijtbaar. Bovendien krijgt u hierop een garantie van maar liefst 10 jaar. Een extra duurzame aankoop!

pelgrim-vaatwasser-keuken

Mooi Samen (oven)lijn; perfect te combineren!

Pelgrim’s (oven)lijn Mooi Samen blinkt uit op vele fronten en bij de ontwikkeling is gemak ons uitgangspunt geweest. De (oven)lijn bestaat uit een serie ovens, magnetrons en bijpassende apparaten die perfect te combineren zijn. Stuk voor stuk zijn het mooie, makkelijke apparaten die eenvoudig te bedienen zijn en bovenal een prachtige aanblik vormen voor uw keuken. Kies bijvoorbeeld een set met een 45 cm nis combi magnetron, een 60 cm nis oven en vul dit aan met een handige accessoire lade. De dashboards van de 45 en 60 cm nis apparaten met tekst of TFT display hebben dezelfde hoogte en zijn horizontaal en verticaal mooi uit te lijnen. Zo creëert u een prachtig panorama effect in uw keuken. De apparaten met draaiknop zijn enkel verticaal te combineren. Naast vlekvrij RVS is vrijwel de gehele lijn verkrijgbaar in karakteristiek matzwart; zo krijgt uw keuken een volstrekt andere luxe uitstraling.

pelgrim-keuken-koken

Mooi makkelijk; Telescoopgeleiders

Maakt u veel gebruik van uw oven en moeten de bakplaten er vaak in en uit? Dan zorgen de telescoopgeleiders voor extra gebruikersgemak. Via deze lichtlopende geleiders kunt de u bakplaten volledig in- en uitschuiven zonder dat ze kantelen.

Schoonmaakgemak

De binnenruit van de oven is volledig glad zodat u deze eenvoudig met een doekje kunt afnemen. Ook kunt u de de binnenste glaslaag in een handomdraai uit de glazen deur nemen, zodat u overal bij kunt.

Combi-stoomoven; twee apparaten in een

Stomen is een van gezondste manieren om uw eten te bereiden. U kookt vetloos en behoud zoveel mogelijk vitamines en mineralen. Het is ideaal voor het (gelijktijdig) bereiden van vis en groentes, rijst of pasta. En, ook heel belangrijk, gestoomde gerechten behouden hun smaak en kleur! Pelgrims combi-stoomoven kan echter meer dan alleen stomen; u houdt er makkelijk gerechten in warm en warmt ze perfect op. Dit opwarmen (regenereren) met stoom is ideaal: uw gerechten worden met stoom opgewarmd waardoor ze niet uitdrogen. Uw opgewarmde pasta smaakt dan alsof net gekookt. Tomaten ontvellen, borden voorverwarmen of au-bain marie verwarmen; ook allemaal voordelen van een stoomoven.

Bij de Pelgrim combi-stoomoven geniet u van alle functies van een stoomoven en alle functies van een hetelucht oven. Beter gezegd; twee apparaten in één. Ook kunt u programmeren dat u in een gerecht in fases bakt. Elke fase voegt dan een stap toe aan het bakproces. Bak bijvoorbeeld vlees in de volgende fases:

fase 1 – eerst de bovenkant bruin grillen

fase 2 – garen in de hetelucht oven

fase 3 – nagaren met stoom. Malser en krokanter kunt u niet krijgen!

De oven is voorzien van twee XL stoomschalen. Dankzij deze RVS schalen kunt u tegelijk vis en groentes bereiden; de smaken worden niet overgedragen. Naar wens kunt u een kleinere gastronoom schalen bijbestellen.

pelgrim-oven-ovs614-rvs

Schoonmaakgemak

Pelgrim heeft gekozen voor een externe stoomgenerator die met druk stoom in de binnenruimte blaast. Bij ons dus geen druppelplaat waarbij kalkresten en overtollig water achterblijven. Dit zorgt ervoor dat uw oven dus ook makkelijk schoon te maken is. Ook makkelijk is de emaille binnenruimte en de uitneembare rekjes. Nog makkelijker is het stoomschoon programma; stoom zorgt ervoor dat vuil loskomt en te verwijderen is met een doekje.

Lees meer over onze combi-stoomoven op www.pelgrim.nl/stomen

Kookplaten

De basis van uw keuken is uw kookplaat. Welke type past het beste bij u? Een gas-, inductie- of keramische kookplaat? Met gas kookt u efficiënt en nauwkeurig; u regelt zelf de vlam onder uw pan. Inductie is zeer populair; steeds meer mensen kiezen voor het voordeel van snel en energiezuinig koken (zo’n 25% zuiniger dan een keramische kookplaat). Een ander voordeel is dat u na het aanzetten (net als bij gas) direct aan de slag kunt, de plaat warmt namelijk direct op. Bij een keramische kookplaat kunt u na het uitschakelen nog even doorsudderen door de restwarmte. Een gaskookplaat met of zonder wok of een inductiekookplaat met flexzones? De keuze is aan u. Onze apparaten beschikken over veel handige eigenschappen die het koken net iets makkelijker maken. Mooi makkelijk van Pelgrim.

Nieuw gaskookplaten met A+ branders

Pelgrim’s nieuwste kookplaten lijn is voorzien van een unieke coating; de Profi protect coating. De coating bestaat uit 3 flinterdunne lagen die zorgen voor extra bescherming. De kookplaten zijn voorzien van A+ branders; deze verbruiken minder energie en zijn makkelijk schoon te maken doordat ze uit 1 deel bestaan.

Wilt u wokken? Een A+ Vario wok brander is compacter van formaat dan de reguliere wokbrander. Dit betekent dat het de vlam meer centreert onder de pan waardoor er minder warmte verloren gaat. De A+ Vario wokbrander heeft nog een voordeel; het beschikt over een groot regelbereik (0,23 – 4,6 kW) waardoor u zowel zachtjes kunt sudderen als krachtig wokken. De A+ Vario wokbrander bestaat uit 2 branderringen die afzonderlijk bediend kunnen worden. De reguliere wokbrander heeft een regelbereik van 1,5 – 3,5 kW.

pelgrim_GK975MAT_MAC514MAT_OVM516MAT_BKE950MAT

Inductiekookplaat met A+ kookzones

Een inductiekookplaat verwarmt alleen het gedeelte onder de pan. Er is dus geen warmteverlies. A+ inductietechniek is de meest effectieve techniek (bij Pelgrim tot 13% effectiever dan reguliere inductiekookplaten). Wat komt doordat A+ techniek zorgt voor:

  • Stabiliteit; u houdt de gerechten gedurende de kooktijd op constante temperatuur. Ook als u tussendoor ingrediënten toevoegt.
  • Snelheid; de A+ zones zijn effectiever. U kookt 2 liter water 3 minuten sneller dan andere reguliere kookplaten.
  • A+ inductiekookplaten zijn een Groene keuze. Door effectiever gebruik bespaart u tot wel 35% energie.
  • Extra boostvermogen; de A+ techniek brengt de pan supersnel op de gewenste temperatuur.

Fornuizen

pelgrim-nf940banta-fornuisEen fornuis is een combinatie tussen een kookplaat en één of twee ovens. Het is een echte eyecatcher in uw keuken en is zowel vrijstaand te plaatsen als strak in te bouwen tussen de keukenkastjes. Een fornuis is voorzien van een brede RVS vangschaal met verschillende soorten gasbranders; van sudderpit tot wokbrander. Pelgrim heeft fornuizen van 90 tot 100 cm en door deze breedte heeft u alle ruimte om te koken; koken voor de hele familie is dus een fluitje van een cent. Een fornuis geeft uw keuken een prachtige professionele uitstraling . Heeft u het fornuis aan de wand staan? Maak dan het plaatje af met een RVS achterwand en bijpassende afzuigkap.

Meer weten over Pelgrim? Neem dan contact op met Van Leeuwen Keukens en Badkamers of kom eens langs in de showroom.